NOVA AKROPOLA BiH

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Desilo se ...

Razmjena knjiga u Novoj Akropoli

Treća razmjena knjiga pod naslovom „Nešto za podijeliti… knjiga za knjigu“ održat će se u utorak, 22. oktobra, sa početkom u 18 sati, u prostorijama našeg Udruženja, ul. Zmaja od Bosne br. 6.

plakat razmjena knjiga

‘Donesi knjigu koju si pročitao i zamijeni je za drugu, koju želiš’ je moto pod kojim se organizuje razmjena knjiga.

Svi zainteresovani mogu donijeti i ostaviti jednu svoju knjigu, novu ili staru, koju su pročitali i za koju žele da pronađe nove čitaoce, te izabrati i uzeti jednu od ponuđenih knjiga koju žele pročitati, a koje su donijeli drugi posjetioci.

Na kraju susreta, svi oni koji to žele mogu sudjelovati u razgovoru na temu: Knjige iz oblasti nauke – za bolju perspektivu. Posjetioci koji su u mogućnosti da donesu na razmjenu knjigu koja je iz područja prirodnih nauka, sigurno će doprinijeti širini teme i dinamici razgovora.

Korisno je, zabavno i ne košta ništa! Dobrodošli!

Napomena: Knjige koje su poderanih stranica ili pošarane neće biti prihvaćene. Nova Akropola ne daje garancije za razmijenjene knjige.

 

Volonterstvo - moderno viteštvo

volonterstvov2

Predavanje uz projekciju
petak, 18.05.2012 u 19:00 sati
Nova Akropola, Zmaja od Bosne 6/II, Sarajevo
Ulaz 3 KM

Samoživost i otuđenost prevladavajuće je obilježje današnjeg vremena. Srećom, sve je više ljudi, pogotovo mladih, koji svojim volonterskim inicijativama pokazuju da žele drugačije živjeti.

Oni žele da njihovo djelovanje bude korisno i drugima jer su umorni od sebičnosti i pohlepe u međuljudskim odnosima u kojima, u pravilu, svi gube, a pogotovo oni najslabiji. Žele se više osjećati kao ljudi.

Više...
 

XXIV Međunarodni sajam knjige i učila

1-250-knjiga2012

Izložba
srijeda, 18.04.2012 u 10:00 sati
Centar Skenderija Sarajevo

Udruženje Nova Akropola i ove godine sudjeluje na Međunarodnom sajmu knjiga i učila. Predstavlja se svojim knjigama, časopisom "Nova Akropola" i arheološkim reprodukcijama iz bosanskohercegovačke kulturne baštine.

 

Duh Japana

duh japana2011 v

Predavanje uz projekciju
petak, 23.03.2012 u 19:00 sati
Nova Akropola, Zmaja od Bosne 6/II, Sarajevo
Ulaz 3 KM

Jezik nije prepreka prema čudesnoj ljepoti japanske kulture, nije to ni prostor, ni vrijeme. Možda je to jedan drugačiji način rasuđivanja i doživljavanja svijeta. Onaj sistem vrijednosti i filozofija života koji su se razvijali u Japanu tokom njegove hiljadugodišnje historije.

Porijeklo japanskog naroda ostalo je tajna iako kineski zapisi rasvjetljavaju ponešto o japanskoj kulturi u ranim vjekovima nove ere.

Više...
 


Stranica 10 od 14

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Gostovanje predstave "Snjeguljica i sedam patuljaka" na dječijem odjelu bolnicce Koševo.


U SVIJETU

ARHEOLOŠKE REPRODUKCIJE

mangura na podlozi

Mangura sultana Sulejmana IIPozitivnost karaktera se više ogleda u vršenju onoga što je dobro, nego u nevršenju onoga što je loše.

kelti

Aristotel, Nikomahova etika